Σε πτωτική πορεία το EUR/GBP

Παρά τις συνεχόμενες πιέσεις που φέρνει η υπόθεση της συμφωνίας του Brexit στην αγγλική στερλίνα (GBP), η σημερινή εικόνα είναι θετική για όσους έχουν επενδύσει στο νόμισμα στην αγορά του forex. Το GBP δέχθηκε μια απρόσμενη ώθηση από την ανακοίνωση του βρετανικού PMI και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του ευρώ (EUR), προκειμένου να κερδίσει έδαφος.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, το EUR/GBP παρουσίασε πτώση σήμερα και δοκιμάζει τα επίπεδα στήριξης στα χαμηλότερα σημεία της ημέρας. Συγκεκριμένα, η ισοτιμία του EUR/GBP κινήθηκε αρχικά στα επίπεδα του 0.8590 και πλέον παραμένει σταθερό, δοκιμάζοντας τις αντοχές των επιπέδων στήριξης.

Δύσκολες προβλέψεις για το μέλλον του EUR/GBP

Η σημερινή συγκυρία ευνόησε το GBP έναντι του EUR και προκάλεσε μείωση στην ισοτιμία του ζεύγους. Ωστόσο, οι οικονομικοί αναλυτές δε φαίνονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το άμεσο μέλλον του GBP. Το νόμισμα, άλλωστε, έχει να αντιμετωπίσει όλες τις εξελίξεις στο μέτωπο του Brexit και πολλές από αυτές δε φαίνονται καθόλου θετικές. Άλλωστε, το ενδεχόμενο ενός νέου δημοψηφίσματος έχει απομακρυνθεί, ενώ οι βρετανικές Αρχές θα συναντηθούν σύντομα με Ευρωπαίους αξιωματούχους για τη συζήτηση μιας νέας συμφωνίας. Τέλος, το σχέδιο αποχώρησης της πρωθυπουργού Theresa May αναμένεται να ψηφιστεί ξανά στις 12 Μαρτίου, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας να μην προβλέπεται θετικό για τη σύναψη μιας συμφωνίας πριν την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασίλειου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.