Σε πτώση η τιμή του πετρελαίου, μετά τις μειώσεις τιμών της Σαουδικής Αραβίας

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση τη Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Σαουδικής Αραβίας να μειώσει κατά τουλάχιστον 1 δολάριο την τιμή του βαρελιού στις ασιατικές αγορές. Η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας προκάλεσε ανατιμήσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού σε ολόκληρο τον κόσμο και την έφερε σε χαμηλότερα επίπεδα.

Η νέα αυτή εξέλιξη έρχεται να φέρει νέες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, που ούτως ή άλλως κινείται πτωτικά. Η αύξηση της παραγωγής των χωρών του ΟΠΕΚ έχει προκαλέσει έντονες πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου, η οποία δεν παρουσιάζει μεγαλύτερη πτώση, μόνο και μόνο εξαιτίας των προβλημάτων που έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ο τυφώνας Άιντα.

Η νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου

Τις προηγούμενες ημέρες, η τιμή του πετρελαίου δεχόταν πιέσεις, εξαιτίας της απόφασης των χωρών του ΟΠΕΚ να αυξήσουν την παραγωγή τους. Οι πιέσεις αυτές, όμως, δεν κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά την τιμή του πετρελαίου, καθώς είχε σημειωθεί μείωση στην παραγωγή των ΗΠΑ στον Κόλπο του Μεξικό, εξαιτίας των προβλημάτων που προκαλούσε ο τυφώνας Άιντα.

Ωστόσο, η ανακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας για μείωση των τιμών των Οκτώβριο ενέτεινε τις πιέσεις και προκάλεσε νέα μείωση της τιμής του μαύρου χρυσού. Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει κατά τουλάχιστον 1 δολάριο την τιμή των βαρελιών της στις αγορές της Ασίας, με αποτέλεσμα η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει.

Πλέον, η τιμή του brent κυμαίνεται στα $72,22 ανά βαρέλι, ενώ του WTI στα $68,89 ανά βαρέλι. Η μείωση άγγιξε τα $0,39 και $0,40 ανά βαρέλι αντίστοιχα.