Σε πτώση τα χρηματιστήρια σε Ευρώπη και Ασία

Οι πρόσφατες πολιτικές, οικονομικές και διπλωματικές εξελίξεις έχουν επηρεάσει αρνητικά την πορεία των περισσότερων χρηματιστηρίων ανά τον κόσμο, με αποκορύφωμα τη σημερινή ημέρα, που η πλειοψηφία των μετοχών και των χρηματιστηριακών δεικτών έχουν πέσει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (μεταξύ των οποίων και το ελληνικό), μα και τα ασιατικά, παρουσιάζουν πτωτική πορεία και ανακοινώνουν απώλειες, οι οποίες οφείλονται στις αρνητικές εξελίξεις του παγκόσμιου πολιτικού και οικονομικού σκηνικού. Οι εξελίξεις στον τομέα του Brexit, στην ιταλική οικονομία και στην διπλωματική κρίση που έφερε η δολοφονία Κασόγκι είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη σημερινή πορεία των χρηματιστηρίων και συνεχίζουν να “βαραίνουν” δείκτες και μετοχές.

Χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι ευρωπαϊκές αγορές παρουσιάζουν στο σύνολό τους μια σημαντική πτώση, με προεξέχοντα τον δείκτη Stoxx Europe 600, ο οποίος σημείωσε πτώση κατά 0,42%, στις 359,74 μονάδες. Αντίστοιχη ήταν και η εικόνα στη Γερμανία, με τον DAX να σημειώνει πτώση 1,30%, στις 11.365,38 μονάδες, στη Γαλλία, με τον CAC να πέφτει κατά 1,06%, στις 4.999,30 μονάδες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον FTSE 100 να καταγράφει πτώση 0,69%, στις 6.995 μονάδες. Πτώση σημειώθηκε και στο ιταλικό χρηματιστήριο (0,67%) και στο ισπανικό (0,75%).

Και ο Γενικός Δείκτης Τιμών του ελληνικού χρηματιστηρίου, τέλος, σημείωσε πτώση 1,10%, στις 619,70 μονάδες.

Χειρότερη η εικόνα στις ασιατικές αγορές

Και στην Ασία, όμως, η εικόνα των χρηματιστηρίων ήταν ανάλογη της Ευρώπης, ενώ οι πτώσεις που σημειώθηκαν ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Ο δείκτης Hang Sen του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,96%, ενώ ο κινεζικός Shanghai Composite μειώθηκε κατά 2,51% και ο Sehnzhen Composite κατά 2,64%.