Σε πτώση το EUR/USD σήμερα

Η ανοδική πορεία του EUR/USD έφτασε χθες στο τέλος της, καθώς οι δηλώσεις της Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Janet Yellen, ενίσχυσαν την ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου (USD) έως και κατά 100 pips στην αγορά του forex.

Το ενισχυμένο USD, λοιπόν, προκάλεσε νέες πιέσεις στο ευρώ (EUR) και, σε συνδυασμό με την απουσία σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων στην Ευρώπη, προκάλεσε την πτώση του EUR/USD. Αρχικά, λοιπόν, το EUR/USD έπεσε στα επίπεδα του 1.0590, ενώ πλέον κινείται κάτω από το 1.0550.

Η εικόνα αυτή δεν αναμένεται να αντιστραφεί σύντομα, καθώς απουσιάζουν από το οικονομικό ημερολόγιο σημαντικές ανακοινώσεις από την Ευρώπη που μπορούν να ενισχύσουν ανοδικά την πορεία του ζεύγους. Αν και αναμένονται τα αποτελέσματα του Ηνωμένου Βασιλείου για την αγορά εργασίας του Ιανουαρίου του και τα αποτελέσματα εμπορικού ισοζυγίου της Ευρωζώνης, οι ανακοινώσεις αυτές δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ισοτιμία του ζεύγους. Αντίθετα, η Janet Yellen θα προχωρήσει και σήμερα σε νέες δηλώσεις. Ωστόσο, εικάζεται ότι τα σημαντικότερα νέα ακούστηκαν χθες, όταν η Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ έκανε λόγο για περισσότερες από μία αυξήσεις επιτοκίων μέσα στο 2017, εφόσον η αμερικανική οικονομία το επιτρέψει.