Σε πτώση το EUR/USD

Εδώ και αρκετές ημέρες, το EUR/USD βρέθηκε στο παρασκήνιο, καθώς το ενδιαφέρον των αγορών και των επενδυτών επικεντρωνόταν στο GBP και στα ζεύγη νομισμάτων που το περιείχαν. Η μεγαλύτερη δράση, άλλωστε, βρισκόταν στο GBP/USD, το οποίο, μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο και την επικράτηση του Brexit, ακολουθούσε σταθερή πτωτική πορεία.

Το EUR/USD, μάλιστα, κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την αδυναμία του GBP/USD και να εξασφαλίσει κάποια κέρδη. Τα κέρδη αυτά κατόρθωσε να τα διατηρήσει για αρκετές ημέρες, ωστόσο, η ενδυνάμωση του USD φέρνει και το συγκεκριμένο ζεύγος σε πτωτική πορεία.

Ήδη από χθες, το ζεύγος έπεσε κάτω από τα επίπεδα του 1.1100, για πρώτη φορά εδώ και αρκετές ημέρες, και βρέθηκε στο 1.1073. Και σήμερα, παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 1.1100 και κινείται κοντά στο 1.1055. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, μάλιστα, θα συνεχίσει να κινείται πτωτικά, όσο το EUR χάνει έδαφος έναντι του USD. Το επόμενο επίπεδο στήριξης βρίσκεται στο 1.1015 και, σε περίπτωση που το EUR/USD το ξεπεράσει και αυτό, προβλέπεται πως θα βρεθεί κάτω από το 1.0900.