Σε πτώση το GBP/USD

Tο GBP/USD παρουσιάζει πτώση τις τελευταίες ώρες, εξαιτίας κάποιων οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποκαλύπτουν αργούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα, κάτω από τη σκιά του Brexit. Το ζεύγος, μάλιστα, έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η αγγλική στερλίνα (GBP).

Αναλυτικότερα, η ισοτιμία του ζεύγους κινήθηκε σήμερα στα επίπεδα κοντά στο 1.2410 και έπειτα έδειξε κάποια διάθεση ανόδου, αγγίζοντας το 1.2430. Ωστόσο, οι πιέσεις από πλευράς των αγορών συνεχίζουν να υφίστανται και να εμποδίζουν το ζεύγος να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη άνοδο.

Οι πιέσεις οφείλονται στην ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τους ρυθμούς δανεισμού (οι οποίοι ελαττώθηκαν για πρώτη φορά τους τελευταίους πέντε μήνες) και τις μικρότερες από το αναμενόμενο καταναλωτική πίστωση και έγκριση υποθηκών. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως η βρετανική οικονομία ρίχνει τις αποδόσεις της, εν όψει του Brexit και αφαιρεί από τις αγορές την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το GBP.