Σε σταθερά επίπεδα παραμένει η ισοτιμία του GBP/USD

Η ισοτιμία του GBP/USD παραμένει σταθερή τις τελευταίες ώρες, παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες οικονομικές ανακοινώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πορεία του και να του επιτρέψουν να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Αυτή τη στιγμή, το GBP/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.2200 και προς το παρόν παραμένει εκεί, εν αναμονή νέων εξελίξεων, που ενδεχομένως επηρεάσουν την πορεία του.

Η ισοτιμία του ζεύγους, πάντως, είχε την ευκαιρία να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, λίγο μετά την ανακοίνωση μιας σειράς οικονομικών αποτελεσμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, οι αγορές και οι επενδυτές δε συγκινήθηκαν και εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD βρίσκεται στα επίπεδα του 1.2200 από τη στιγμή που άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές και παραμένει σταθερά στα ίδια επίπεδα. Οι αγοραστές είχαν την ευκαιρία να ενισχύσουν κι άλλο την ισοτιμία του ζεύγους, όταν έγιναν γνωστά τα νέα οικονομικά αποτελέσματα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να την εκμεταλλευτούν. Τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν αρκετά θετικά, αφού περιλάμβαναν αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1% κατά το Νοέμβριο του 2022, αλλά δεν επηρέασαν τελικά την πορεία του ζεύγους.

Ο λόγος που το GBP δεν κατάφερε να κερδίσει κι άλλο έδαφος επί του USD είναι ότι και στις ΗΠΑ το οικονομικό κλίμα είναι θετικό. Τα πρόσφατα αποτελέσματα και οι σχετικές προβλέψεις κάνουν λόγο για αποφυγή μιας οικονομικής κρίσης και για σωστή διαχείριση της αύξησης του πληθωρισμού από το οικονομικό επιτελείο, με αποτέλεσμα το αμερικανικό δολάριο να παραμένει ισχυρό και να μην επιτρέπει (προς το παρόν τουλάχιστον) αύξηση της ισοτιμίας των αντίπαλων νομισμάτων του.