Σε υψηλά διμήνου η τιμή του Bitcoin

Μετά από αρκετούς μήνες συνεχόμενων πιέσεων και πτωτικής πορείας, η ισοτιμία του Bitcoin σημείωσε χθες μια σημαντική άνοδο, η οποία το έφερε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών στην αγορά του forex. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς επηρεάστηκε θετικά από τις κινήσεις της αμερικανικής αγοράς και επέστρεψε σε υψηλότερα επίπεδα, αφού κατάφερε να ξεπεράσει τα επίπεδα αντίστασης που το διατηρούσαν σε χαμηλά επίπεδα τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικότερα, η τιμή του Bitcoin ξεκίνησε να παρουσιάζει αύξηση τα ξημερώματα της Τρίτης και κατάφερε να ξεπεράσει αρχικά το επίπεδο των $8.400. Αρχικά παρέμεινε στα $8.413 και έπειτα έφτασε στα $8.446, όπου παραμένει σταθερά έως τώρα.

Οι κινήσεις της αγοράς που επηρέασαν το Bitcoin

Η σημαντική άνοδος της ισοτιμίας του Bitcoin οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εταιρεία CME, η οποία προσέφερε για πρώτη φορά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με αντικείμενο το κρυπτονόμισμα. Η κίνηση αυτή αύξησε σημαντικά τον όγκο των συναλλαγών, ο οποίος ξεπέρασε ακόμη και τον αντίστοιχο του βασικού ανταγωνιστή της CME, Bakkt.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, μάλιστα, σχολίασαν τη θετική εξέλιξη στην τιμή του Bitcoin και προέβλεψαν ότι αυτή θα ανέβει ακόμη περισσότερο, όσο οι επενδυτές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά, για να πραγματοποιήσουν συναλλαγές μελλοντικής εκπλήρωσης με αντικείμενο το Bitcoin. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το 2020 θα είναι η χρονιά του κρυπτονομίσματος, προβλέποντας ακόμη και διπλασιασμό της αξίας του έως το τέλος του χρόνου.