Σε υψηλά διμήνου κινείται η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού συνεχίζει να κινείται ανοδικά εδώ και μερικές ημέρες, καθώς οι επενδυτές προτιμούν να στηρίξουν το πολύτιμο μέταλλο, έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), το οποίο δέχεται πιέσεις από τις αγορές. Παράλληλα, ο χρυσός εκμεταλλεύεται την ιδιότητά του ως ασφαλής επένδυση, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζει ακόμα περισσότερα κέρδη.

Αυτή τη στιγμή, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου κινείται στα επίπεδα των $1,825. Πρόκειται για το υψηλό που είχε εξασφαλίσει και πριν δύο μήνες περίπου. Ωστόσο, αν οι εξελίξεις ευνοήσουν τον χρυσό, δεν αποκλείεται η τιμή του να ξεπεράσει και το επίπεδο αντίστασης στα $1.834.

Αντίδοτο στις δυσκολίες του USD η στήριξη στον χρυσό

Οι περισσότεροι επενδυτές που έχουν επιλέξει να στηρίξουν τον χρυσό στην αγορά του forex έχουν οδηγηθεί στη συγκεκριμένη απόφαση, εξαιτίας της εικόνας που δείχνει το USD. Οι πιέσεις στο αμερικανικό νόμισμα είναι συνεχείς, εξαιτίας της ατολμίας που δείχνουν προς το παρόν οι υπεύθυνοι να αντιμετωπίσουν με γενναίες μεταρρυθμίσεις τη συρρίκνωση της οικονομίας. Εξαιτίας των πιέσεων, το USD κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με εκείνα των προηγούμενων ημερών, και ευνοούνται οι αντίπαλοί του, όπως ο χρυσός. Άλλωστε, η τιμή του χρυσού είναι πάντα συνδεδεμένη με την ισοτιμία του USD και κινείται αντίθετα.

Ένας ακόμα λόγος που ο χρυσός κινείται ανοδικά είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί σε αρκετές οικονομίες ανά τον κόσμο. Αντί να υποστηρίξουν τα αντίπαλα νομίσματα του USD (όπως τα GBP και EUR), οι επενδυτές προτιμούν το πολύτιμο μέταλλο, το οποίο προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.