Σε υψηλά δύο εβδομάδων η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού παρουσιάζει συνεχόμενη άνοδο τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των προσδοκιών των επενδυτών για μείωση των αμερικανικών επιτοκίων. Το πολύτιμο μέταλλο, που βγαίνει κερδισμένο κάθε φορά που παρατηρούνται πιέσεις προς το αμερικανικό δολάριο (USD), εκμεταλλεύεται ιδανικά τις ανησυχίες των αγορών και έχει καταφέρει να κινηθεί στα υψηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων εβδομάδων.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού παρουσίασε άνοδο 0,1% ($1.30) και πλέον έχει αγγίξει τα επίπεδα του 1.413.50. Πρόκειται για την μεγαλύτερη τιμή του, από τις 3 Ιουλίου, όταν είχε φτάσει τα $1,420.90 ανά ουγκιά.

Σταθερά ανοδικά κινείται ο χρυσός

Οι οικονομικοί αναλυτές, πάντως, δεν στέκονται μόνο στις πρόσφατες συγκρίσεις, αλλά μιλούν για τις καλύτερες επιδόσεις των τελευταίων έξι ετών για τον χρυσό. Παράλληλα, οι προβλέψεις τους κάνουν λόγο για περαιτέρω ενίσχυση της τιμής του, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται το USD.

Ο χρυσός, άλλωστε, κινούνταν πάντα αντίθετα από το αμερικανικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να επωφελείται συνεχώς από τις αδύναμες περιόδους του. Και μια τέτοια, όπως φαίνεται, περνάμε και σήμερα. Η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ δεν ενισχύει την ισοτιμία του USD και οι προβλέψεις για μείωση των επιτοκίων μέσα στο 2019 χειροτερεύουν την κατάσταση για όσους θέλουν να επενδύσουν στο USD. Αντίθετα, όσοι προτιμούν τον χρυσό μπορούν να βρουν για μια ακόμη φορά ασφαλές καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο, αλλά και να εξασφαλίσουν κάποια κέρδη στην αγορά του forex.