Σε υψηλά επίπεδα αναπήδησε η ισοτιμία του Bitcoin

Το Bitcoin προσφέρει έντονες συγκινήσεις στους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, καθώς η υψηλή μεταβλητότητά του και οι απότομες εναλλαγές στην πορεία του στην αγορά forex έχουν προκαλέσει ένα είδος σκωτσέζικου ντους. Την προηγούμενη εβδομάδα, το κρυπτονόμισμα κινούταν ανοδικά, πάνω από τα επίπεδα των $50.000, αλλά τη Δευτέρα σημείωσε απότομη πτώση. Ωστόσο, το Bitcoin επέστρεψε σήμερα σε ανοδική πορεία, η οποία το έχει φέρει σε υψηλότερα επίπεδα.

Η συμπεριφορά του Bitcoin δεν προκαλεί καμία έκπληξη στις αγορές και στους επενδυτές. Το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα, άλλωστε, κινείται πάντα με μεγάλη μεταβλητότητα και αυτός είναι ο βασικός λόγος που πολλοί το προτιμούν, αλλά και που παράλληλα πολλοί το αποφεύγουν.

Οι τελευταίες κινήσεις του Bitcoin

Η Δευτέρα προκάλεσε απότομη πτώση στην ισοτιμία του Bitcoin, κυρίως εξαιτίας μιας σειράς δηλώσεων. Συγκεκριμένα, το κρυπτονόμισμα έπεσε ξαφνικά στα $48.500, χάνοντας το 17% της αξίας του, βασιζόμενο στις δηλώσεις των Elon Musk και Janet Yellen. Ο CEO της Tesla είχε δηλώσει το Σάββατο ότι η ισοτιμία του Bitcoin του φαίνεται αρκετά μεγάλη, ενώ η Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι θεωρεί το κρυπτονόμισμα ακατάλληλο για εμπορικές συναλλαγές. Αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων ήταν η κατακόρυφη πτώση της ισοτιμίας του Bitcoin.

Την Τρίτη, όμως, η εικόνα αντιστράφηκε. Το Bitcoin ξεκίνησε να κινείται ανοδικά και σε πολύ σύντομο διάστημα αναπλήρωσε τις απώλειες και βρέθηκε πάνω από τα επίπεδα των $50.000. Η αύξηση στην ισοτιμία του κρυπτονομίσματος άγγιξε το 11%, δικαιολογώντας για μια ακόμα φορά την υψηλή μεταβλητότητά του.