Σε υψηλά επίπεδα η ισοτιμία του EUR/USD

Το EUR/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες και εξασφαλίζει κέρδη σε όσους επενδυτές το έχουν στηρίξει στην αγορά του forex. Το ζεύγος δέχεται αγοραστικές πιέσεις, οι οποίες οφείλονται στην ενίσχυση του ευρώ (EUR) έναντι της αποδυναμωμένης αγγλικής στερλίνας (GBP).

Αναλυτικότερα, το EUR απολαμβάνει αγοραστικής πίεσης, παρά το γεγονός ότι ενισχυμένο παρουσιάζεται και το αμερικανικό δολάριο (USD), χάρη στα θετικά αποτελέσματα του NFP των ΗΠΑ. Το EUR έχει καταφέρει να κερδίσει έδαφος, ήδη από το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, χάρη σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι η αποδυνάμωση του GBP και η άνοδος της ισοτιμίας του EUR/GBP που παρέσυρε στην ίδια πορεία και το EUR/USD. Και ο δεύτερος είναι τα άκρως θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ευρωζώνης. Το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, άλλωστε, πλησίασε τα 22 εκατομμύρια ευρώ το Νοέμβριο, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Οι παραπάνω εξελίξεις ήταν αυτές που έκριναν τη σημερινή πορεία του EUR/USD και το ζεύγος κινήθηκε ανοδικά, ξεπερνώντας τα επίπεδα του 1.0500 και φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Η ενίσχυση του ζεύγους, μάλιστα, συνεχίζεται και έχει φέρει την ισοτιμία του στα επίπεδα του 1.5400. Βέβαια, το ζεύγος συνεχίζει να δέχεται πτωτικές πιέσεις, εξαιτίας της παράλληλης ανόδου του USD, αλλά προς το παρόν δε μοιάζει διατεθειμένο να αναστρέψει την πορεία του.