Σε υψηλά επίπεδα η ισοτιμία USD/RUB

Μετά από μεγάλες περιόδους αλλαγών και αβεβαιότητας, η αξία του ρωσικού ρουβλιού φαίνεται να πέφτει έναντι του δολαρίου και να σταθεροποιείται σιγά-σιγά. Σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις, όμως, η ισοτιμία του ζεύγους ξεπερνά κάθε επίπεδο αντίστασης, αγγίζοντας το 52.00.

Αναλυτικότερα, οι επενδυτές στην αγορά του forex είδαν το USD/RUB να ξεπερνά και το τελευταίο επίπεδο αντίστασης, στο 49.00, και να σταθεροποιείται κοντά στο 52.00. Οι τελευταίες αυτές κινήσεις της ισοτιμίας οφείλονται σε πρόσφατες ανακοινώσεις των δύο χωρών.

Αναλυτικότερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον δείκτη πληθωρισμού τους, ο οποίος ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταλήγοντας στο 1,8% σε ετήσια βάση. Αντίστοιχα, η Ρωσία ανακοίνωσε αύξηση της ανεργίας κατά 5,9% τον περασμένο Μάρτιο, ενώ και οι πωλήσεις στην αγορά του λιανικού εμπορίου παρουσίασαν μείωση της τάξης του 8,7%, σε σύγκριση με την προηγούμενη μείωση του 7,7%.

Οι παραπάνω ανακοινώσεις, λοιπόν, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για την πορεία του USD/RUB, η οποία χαρακτηρίζεται μέχρι στιγμής από άνοδο. Τα επόμενα επίπεδα αντίστασης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, βρίσκονται στο 52.50, στο 53.77 και έπειτα στο 55.03. Αντίστοιχα, αν η ισοτιμία ξεκινήσει να μειώνεται, τα επόμενα επίπεδα αντίστασης βρίσκονται στο 49.09, στο 48.63 και έπειτα στο 46.69