Σε υψηλά επίπεδα κινείται η τιμή του πετρελαίου

Η τιμή του πετρελαίου κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, αφού τα προβλήματα που προκαλεί ο τυφώνας Sally στις πετρελαιοπηγές των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει μείωση της παραγωγής. Αν και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου δεν είναι μεγάλη, ο μαύρος χρυσός κινείται τις τελευταίες ημέρες στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο.

Η αύξηση που παρατηρείται, τέλος, είναι λογική, αφού τα προβλήματα που προκαλεί ο τυφώνας έχουν ως αποτέλεσμα η παραγωγή των ΗΠΑ να μειωθεί σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι νέες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου

Τις τελευταίες ώρες, η τιμή του πετρελαίου κινείται σε υψηλότερα επίπεδα. Αναλυτικότερα, η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 4,17% και βρέθηκε στα $42,22 ανά βαρέλι, ενώ του WTI αυξήθηκε κατά 4,9% και βρίσκεται στα $40,16.

Ο λόγος για την αύξηση της τιμής είναι τα προβλήματα που προκαλεί ο τυφώνας Sally. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, τα αποθεματικά των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα η τιμή του μαύρου χρυσού να παρουσιάζει αύξηση. Παράλληλα, η ζήτηση έχει ξεκινήσει να αυξάνεται και φαίνεται πως η αγορά του πετρελαίου ετοιμάζεται να επιστρέψει σε περισσότερο κανονικά επίπεδα. Προς το παρόν, άλλωστε, δε φαίνονται σημαντικές απειλές στον ορίζοντα, που θα μπορούσαν να μειώσουν την τιμή του πετρελαίου στα επίπεδα που είχαμε δει εν μέσω του lockdown για την πανδημία.