Σε υψηλά επίπεδα κινείται η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού ολοκληρώνει μια θετική εβδομάδα, καθώς έχει διατηρήσει τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και πλέον κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εφτά ημερών. Οι διεθνείς συγκυρίες ευνοούν τις ασφαλείς συναλλαγές και οι επενδυτές στην αγορά του forex προτιμούν τον χρυσό έναντι των υπόλοιπων επενδύσεων.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας. Οι εξελίξεις στην Κίνα προκαλούν νέους φόβους στις αγορές, ενώ παράλληλα το αμερικανικό δολάριο (USD) δε μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που παρουσιάζεται.

Οι κινήσεις του χρυσού εν μέσω αβεβαιότητας

Ο χρυσός αποτελεί το κατ’ εξοχήν αντικείμενο συναλλαγής σε περιόδους αβεβαιότητας και η εβδομάδα που πέρασε ανησύχησε τους επενδυτές, ειδικά στον τομέα της κινεζικής οικονομίας. Το Πεκίνο ανακοίνωσε αύξηση των κρουσμάτων COVID και νέα αυστηρά lockdown, τα οποία φέρνουν προβλήματα στην οικονομία της χώρας.

Από την άλλη, το USD, που θα αποτελούσε την πρώτη επιλογή πολλών επενδυτών σε τέτοιες περιπτώσεις, δέχεται πιέσεις, που το έχουν αναγκάσει να χάσει έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, η τιμή του χρυσού εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να σημειώσει άνοδο για αρκετές συνεχόμενες ημέρες.

Πλέον, λοιπόν, η τιμή του πολύτιμου μετάλλου έχει ξεπεράσει τα επίπεδα των $1.750 και δοκιμάζει τα επίπεδα αντίστασης στα $1.761. Αν ξεπεραστούν αυτά, οι αναλυτές θεωρούν ότι η ανοδική πορεία του χρυσού θα συνεχιστεί έως και τα υψηλά τριμήνου, στα $1.787.