Σε υψηλά επίπεδα κινείται το GBP/USD

Το GBP/USD κινείται ανοδικά τις τελευταίες ώρες και η ισοτιμία του έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Η αγγλική στερλίνα (GBP) έχει ουσιαστικά εκμεταλλευτεί την αδυναμία που παρουσιάζει το αμερικανικό δολάριο (USD) τις τελευταίες ημέρες και έχει καταφέρει να φέρει την ισοτιμία της στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, όμως, η πορεία του GBP/USD δε μπορεί να συνεχιστεί με την ίδια ανοδική τάση για μεγάλο διάστημα. Μπορεί οι πιέσεις προς το USD να είναι έντονες τις τελευταίες ημέρες, λόγω των θεμάτων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ΗΠΑ, αλλά και το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του θέματα.

Σε ανοδική πορεία του GBP/USD

Η ισοτιμία του GBP/USD βρέθηκε κοντά στο επίπεδο του 1.3200 και κινείται πλέον στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών. Οι εξελίξεις που πυροδότησαν την άνοδο της ισοτιμίας του ζεύγους σχετίζονται με την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει σταθερή στο πρόγραμμά της: δεν πρόκειται να αλλάξει το ύψος των επιτοκίων ή να διακόψει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι περισσότεροι αναλυτές της αγοράς, όμως, θεωρούν ότι τα παραπάνω αποτέλεσαν απλά αφορμή. Άλλωστε, ο βασικός λόγος της ανόδου του GBP/USD είναι οι πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το USD, με αποτέλεσμα να έχουν ενισχυθεί όλα τα αντίπαλα νομίσματά του. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι η άνοδος είναι προσωρινή, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα, όπως η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας και οι φόβοι για ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την Ε.Ε..