Σε υψηλά επίπεδα κλείνει τη χρονιά το GBP/USD

Το GBP/USD αποτέλεσε ένα από τα πιο… ταλαιπωρημένα ζεύγη στην αγορά του forex μέσα στο 2019, εξαιτίας των διακυμάνσεων που είχαν οι διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η τελική ημερομηνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει για μια ακόμη φορά, αλλά οι αγορές είναι αισιόδοξες ότι δε θα δούμε άτακτο Brexit και οι αγοραστές στηρίζουν την αγγλική στερλίνα (GBP) έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Αποτέλεσμα είναι το GBP/USD να κλείσει τη χρονιά σε υψηλά επίπεδα, αφού και σήμερα κυμαίνεται πάνω από το όριο του 1.3100. Οι αγορές ετοιμάζονται να κλείσουν για την αργία της Πρωτοχρονιάς και δεν αναμένεται να δούμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στην πορεία του ζεύγους τις επόμενες ώρες.

Θετικά οικονομικά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το Brexit

To GBP/USD κυμαίνεται και σήμερα σε υψηλά επίπεδα, όχι μόνο χάρη στην αισιοδοξία για το Brexit, αλλά και χάρη σε κάποια θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Η ανακοίνωση για αύξηση των μισθών στο Ηνωμένο Βασίλειο έφερε νέα στήριξη στο GBP, ενώ παράλληλα η αδυναμία του USD έδωσε περιθώρια για περαιτέρω αύξηση της ισοτιμίας του ζεύγους.

Παράλληλα, παρά τη διαφαινόμενη αδιαλλαξία και των δύο πλευρών (Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης), πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι θα δοθεί ένα διάστημα προσαρμογής, όταν το Brexit ολοκληρωθεί.

Όλοι οι παραπάνω παράγοντες, λοιπόν, βοηθούν την ανοδική πορεία του GBP/USD, το οποίο κλείνει μια δύσκολη χρονιά σε υψηλά επίπεδα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και μέσα στο 2020.