Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα στην αγορά του forex, εκμεταλλευόμενο κατά κύριο λόγο ένα νέο κύμα αισιοδοξίας που έχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις σχετικά με τα εμβόλια που θα κληθούν να αποτρέψουν μια νέα εξάπλωση της πανδημίας. Η αισιοδοξία αγορών και επενδυτών δεν έχει καμφθεί από τις αυξήσεις των κρουσμάτων ανά τον κόσμο και έχει απομακρύνει τους επενδυτές από τη σιγουριά του αμερικανικού δολαρίου (USD).

Αποτέλεσμα είναι τα αντίπαλα νομίσματα, όπως το GBP και το EUR, να έχουν εκμεταλλευτεί την περίσταση και να έχουν αυξήσει την ισοτιμία τους. Ειδικά το EUR κατάφερε να σημειώσει μεγάλη αύξηση και να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1.1250. Το πρωί της Πέμπτης, μάλιστα, η άνοδος της ισοτιμίας του EUR/USD συνεχίστηκε και έφερε το ζεύγος στην ισοτιμία του 1.1280.

Αισιοδοξία φέρνουν οι εξελίξεις στον ιατρικό τομέα

Αν και πολλές χώρες (με πρώτες τις ΗΠΑ) ανά τον κόσμο έχουν σημειώσει αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας, οι αγορές και οι επενδυτές εμφανίζουν μια αισιοδοξία, μετά από τις ειδήσεις σχετικά με την ανάπτυξη των κατάλληλων εμβολίων. Η αισιοδοξία αυτή άνοιξε την όρεξη των επενδυτών για συναλλαγές μεγαλύτερου ρίσκου, με αποτέλεσμα να γυρίσουν την πλάτη στο θεωρητικά ασφαλές USD.

Οι εξελίξεις στον ιατρικό τομέα, μάλιστα, επισκίασαν κάθε άλλου είδους εξέλιξη, κυρίως στον οικονομικό τομέα. ΗΠΑ και Ευρώπη δημοσιοποίησαν θετικά οικονομικά στοιχεία, στους τομείς των θέσεων εργασίας και της βιομηχανίας. Τα αποτελέσματα αυτά δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις διακυμάνσεις της ισοτιμίας του EUR/USD και δεν πρόκειται να επηρεάσουν ούτε τις επόμενες κινήσεις της.