Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το GBP/USD

Οι διεθνείς εξελίξεις ευνοούν την άνοδο του GBP/USD και το ζεύγος παραμένει στα υψηλά επίπεδα που εξασφάλισε στην αρχή της εβδομάδας. Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή, το GBP/USD παραμένει στα επίπεδα του 1.3350, έχοντας χάσει λίγα από τα χθεσινά κέρδη του.

Τη Δευτέρα, άλλωστε, το ζεύγος κινήθηκε πιο κοντά στα επίπεδα του 1.3400, φτάνοντας στα υψηλότερα σημεία από τις 2 Σεπτεμβρίου. Οι περιστάσεις που έχουν εκμεταλλευτεί οι επενδυτές, προκειμένου να στηρίξουν στο GNP/USD αφορούν κατά κύριο λόγο στην αισιοδοξία που έχει προκύψει από τις ανακοινώσεις, σχετικά με τα εμβόλια κατά της καραντίνας, αλλά και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις του Brexit.

Διατεθειμένοι για περισσότερο ρίσκο οι επενδυτές

Η αγγλική στερλίνα (GBP) βρίσκεται αυτές τις ώρες σε ανοδική πορεία, σε αντίθεση με το αμερικανικό δολάριο (USD), εξαιτίας της μεγαλύτερης διάθεσης για ρίσκο που δείχνουν οι επενδυτές. Το USD αποτελεί συνήθως καταφύγιο πολλών επενδυτών σε περιόδους κρίσης, αλλά κάποιες θετικές εξελίξεις έχουν γύρει τη ζυγαριά της προτίμησης προς το GBP.

Μια τέτοια εξέλιξη είναι οι ανακοινώσεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με τα εμβόλια κατά της πανδημίας, αλλά και η πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ. Ειδικά στον δεύτερο τομέα, οι επενδυτές εκμεταλλεύονται την αισιοδοξία που φέρνει η έναρξη της διαδικασίας της αλλαγής σκυτάλης στα υπουργεία των ΗΠΑ, μετά την ανακοίνωση του νέου Προέδρου, Joe Biden, για τα ονόματα των υπουργών του.

Παράλληλα, οι επενδυτές φαίνονται αισιόδοξοι και απέναντι στο ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία για το Brexit, έστω την τελευταία στιγμή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις, οι επενδυτές επιλέγουν να βασιστούν περισσότερο στις θετικές εξελίξεις και να στηρίξουν το GBP/USD.