Σε υψηλότερα επίπεδα προσπαθεί να επιστρέψει το GBP/USD

Το GBP/USD ξεκίνησε θετικά την εβδομάδα, χάρη στις συνθήκες που του επέτρεψαν να ξεπεράσει το όριο των 1.2300. Αν και το ζεύγος ξαναβρέθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα, οι αγοραστές επιχειρούν να το ξαναφέρουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 10 ημερών.

Κάτι τέτοιο, όμως, δε μπορεί να συμβεί χωρίς εμπόδια. Αν και η πορεία του ζεύγους δείχνει ότι η ισοτιμία του μπορεί να παρουσιάσει άνοδο, οι πιέσεις στην αγγλική στερλίνα (GBP) παραμένουν και ενδεχομένως να μην επιτρέψουν στους επενδυτές να φτάσουν τον στόχο τους.

Οι επόμενες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD βρέθηκε τη Δευτέρα πάνω από το 1.2300, αλλά το άνοιγμα των αγορών την Τρίτη το βρήκε ξανά στα επίπεδα του 1.2280. Αυτή τη στιγμή, οι αγοραστές επιχειρούν να φέρουν ξανά το ζεύγος σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα, κυρίως στον πολιτικό τομέα.

Άλλωστε, επανέρχεται το θέμα του Brexit και η αλλαγή της νομοθεσίας (από πλευράς Ηνωμένου Βασιλείου) που θα επιτρέψει τη μείωση των ελέγχων των μεταφορών από τη χώρα προς τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι Βρετανοί βουλευτές θα επιχειρήσουν να αλλάξουν το σχετικό νόμο, παρά τη διαφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και το αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι που θα επηρεάσει τις επόμενες κινήσεις του GBP/USD. Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν το νου τους και σε μια σειρά εξελίξεων στις ΗΠΑ – κυρίως σε ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών που, αν είναι χειρότερες του αναμενόμενου, πολύ πιθανόν θα ευνοήσουν το αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο αποτελεί καταφύγιο σε περιόδους ανασφάλειας.