Σε υψηλότερα σημεία επανέρχεται η τιμή του χρυσού

Τις τελευταίες ώρες, το αμερικανικό δολάριο (USD) δέχεται πιέσεις, εξαιτίας της πρόθεσης των αγορών να ρισκάρουν περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχουν ευνοηθεί τα αντίπαλα νομίσματά του, αλλά και ο χρυσός. Η τιμή του χρυσού πραγματοποίησε σημαντική άνοδο τις τελευταίες ώρες, επανερχόμενη από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, η τιμή του χρυσού δεν ξεπερνούσε τα $1.851 ανά ουγκιά και πλέον έχει επανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα των $1.865 ανά ουγκιά. Η άνοδος αυτή, πάντως, μπορεί να είναι προσωρινή, καθώς οι επόμενες κινήσεις της τιμής του χρυσού θα εξαρτηθούν απόλυτα από την πορεία του USD.

Η εικόνα στις κινήσεις του χρυσού

Την περασμένη Παρασκευή, η τιμή του χρυσού είχε ενισχυθεί, χάρη στην αβεβαιότητα που ένιωθαν αγορές και επενδυτές, αλλά η πορεία της αντιστράφηκε πλήρως τη Δευτέρα, όταν το ενδιαφέρον στράφηκε στο USD. Λίγες ώρες μετά, όμως, η τιμή του χρυσού δέχθηκε μια νέα ενίσχυση, η οποία την έφερε στα επίπεδα των $1.865.

Οι παραπάνω κινήσεις ήταν αποτέλεσμα των αντίστοιχων κινήσεων του USD και το ίδιο προβλέπεται να συμβεί και με τις επόμενες. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους σε εξελίξεις που ενδεχομένως επηρεάσουν την πορεία του USD, όπως οι δηλώσεις των στελεχών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά και η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών Ερευνών. Και οι δύο παράγοντες αναμένεται να κρίνουν την πορεία του USD, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία του χρυσού.