Σε χαμηλά δύο εβδομάδων η τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin κινείται πτωτικά τις τελευταίες ώρες, ακολουθώντας το παράδειγμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των κρυπτονομισμάτων, και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι απώλειες του κορυφαίου κρυπτονομίσματος οφείλονται στις πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά, που θέτουν υπό ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα των συναλλαγών.

Συγκεκριμένα, οι εξελίξεις θέλουν την αμερικανική τράπεζα Silvergate να παραδέχεται ότι η λειτουργία της ενδεχομένως να μην είναι βιώσιμη. Η συγκεκριμένη είναι ιδιαίτερα φιλική απέναντι στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα και η αμφισβήτηση της βιωσιμότητάς της επηρεάζει αρνητικά το Bitcoin και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα.

Οι εξελίξεις στην πορεία του Bitcoin

Τις τελευταίες ώρες, το Bitcoin έχασε περίπου το 6% της αξίας του και πλέον κινείται στα επίπεδα των $22.300, τα χαμηλότερα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Αυτή τη στιγμή, η τιμή του παραμένει σχετικά σταθερή, με τους επενδυτές να αναμένουν νέες εξελίξεις.

Η μείωση της τιμής του κορυφαίου κρυπτονομίσματος οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εξελίξεις με την αμερικανική τράπεζα Silvergate. Η συγκεκριμένη είναι ιδιαίτερα φιλική απέναντι σε συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, αλλά πλέον και τα στελέχη της έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν το μοντέλο λειτουργίας της είναι βιώσιμο. Οι αμφιβολίες αυτές οφείλονται στη γενικότερη εικόνα της αγοράς κρυπτονομισμάτων, μετά και την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX το Νοέμβριο του 2022.

Η νέα μείωση, τέλος, έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη πτωτική πορεία που ακολουθούν τους τελευταίους μήνες τα κρυπτονομίσματα, με πρώτο το Bitcoin. Οι εξελίξεις στην αγορά και οι αυστηρότερες νομισματικές πολιτικές ανά τον κόσμο έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημίες στην αγορά, οι οποίες δεν έχουν αποσβεστεί ούτε με τις προσπάθειες επανάκαμψης των τελευταίων εβδομάδων.