Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η τιμή του χρυσού

Η Πέμπτη ήταν μια κακή ημέρα για όσους έχουν επενδύσει στον χρυσό, καθώς η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρέθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, εξαιτίας της ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, που προκάλεσε η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων. Ο χρυσός παραμένει σταθερά σε χαμηλά επίπεδα και δεν αναμένεται να επιχειρήσει σύντομα αύξηση της ισοτιμία τους.

Αναλυτικότερα, η τιμή του χρυσού, που ήδη βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα, κάτω από τα $1.700, δέχθηκε νέες πιέσεις, που την έφεραν αρχικά στα $1.688 και έπειτα στα $1.677. Οι πιέσεις που δέχθηκε το πολύτιμο μέταλλο παραμένουν, αλλά η τιμή του δε κινείται πιο χαμηλά. Ωστόσο, τα επόμενα επίπεδα αντίστασης φαντάζουν ακόμα αρκετά υψηλά, καθώς δε διαφαίνεται σύντομα προοπτική αύξησης της τιμής του.

Οι επόμενες κινήσεις του χρυσού

Η τιμή του χρυσού επηρεάστηκε σημαντικά τις τελευταίες ώρες από μια σειρά εξελίξεων, όπως η αύξηση του εκτιμώμενου πληθωρισμού, η αύξηση των πωλήσεων λιανικής, αλλά και η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια. Παράλληλα, πιέσεις δημιουργήθηκαν από την πτώση των δεικτών των χρηματιστηρίων, καθώς και από την απόφαση της Ινδίας να μειώσει την τιμή του εισαγόμενου χρυσού.

Ο συνδυασμός των παραπάνω προκάλεσε πτώση της τιμής του χρυσού, σε σημείο που να φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα των δύο τελευταίων ετών. Η τιμή του χρυσού παραμένει και σήμερα σε χαμηλά επίπεδα, με τις μικρές αυξήσεις να μην είναι άξιες αναφορές. Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η πτώση είναι προσωρινή και πως σύντομα το πολύτιμο μέταλλο θα ακολουθήσει ξανά ανοδική πορεία. Άλλωστε, θεωρούν ότι η σημερινή στρατηγική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας είναι προσωρινή και πως σύντομα θα αντιστραφεί η εικόνα της αγοράς, με τον χρυσό να επιστρέφει σε υψηλότερα επίπεδα.