Σε χαμηλά λόγω πολιτικών πιέσεων κυμαίνεται το EUR

Η ισοτιμία του ευρώ (EUR) βρίσκεται αυτές τις ημέρες στα χαμηλότερα επίπεδα του 2018, εξαιτίας των πιέσεων που φέρνουν οι αρνητικές πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία, μα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία. Εξαιτίας των πιέσεων αυτών, το EUR έχει χάσει πολύτιμο έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων του στην αγορά του forex και βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Σε χαμηλότερα επίπεδα η ισοτιμία του EUR

Σε κάθε ζεύγος που περιλαμβάνει το EUR, οι αλλαγές στις ισοτιμίες είναι εμφανείς, με το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα να έχει χάσει αρκετό έδαφος τις τελευταίες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι το EUR/USD έπεσε ακόμη χαμηλότερα από το χαμηλό του 1.1600 και κυμαίνεται πλέον στα επίπεδα του 1.1540. Αντίστοιχα, το EUR/GBP έχει πέσει στα επίπεδα του 1.1454, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλα ζεύγη που περιλαμβάνουν το ευρωπαϊκό νόμισμα. Για παράδειγμα, η πτώση του EUR/JPY έχει καταρρεύσει κάτω από τα επίπεδα του 126.00, φτάνοντας σε νέα χαμηλά σημεία.

Βασικός “ένοχος” η Ιταλία

Οι λόγοι που ευθύνονται για τη μεγάλη πτώση της ισοτιμίας του EUR εντοπίζονται κυρίως στην Ιταλία και στην πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στην αρχή της εβδομάδας, όταν οι εξελίξεις στη χώρα έμοιαζαν θετικές, το EUR κατάφερε να ανακάμψει προσωρινά. Όταν όμως επανήλθε το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέων εκλογών στη χώρα, το EUR πήρε και πάλι τον κατήφορο.