Σε χαμηλότερα επίπεδα η τιμή του πετρελαίου

Η μικρή άνοδος της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου (USD) είχε ως αποτέλεσμα τη μικρή μείωση της τιμής του πετρελαίου. Ο μαύρος χρυσός κινείται πτωτικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι απότομες πτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας ανήκουν μάλλον στο παρελθόν.

Οι μόνες διακυμάνσεις στην τιμή του πετρελαίου, άλλωστε οφείλονται τις τελευταίες ώρες στην ενίσχυση του USD, το οποίο παραδοσιακά προκαλεί μείωση της τιμής του πετρελαίου, όταν παρουσιάζει αύξηση στην ισοτιμία του.

Οι τελευταίες κινήσεις της τιμής του πετρελαίου

Τις τελευταίες ώρες, η τιμή του brent παρουσίασε μείωση της τάξης του 0,1% και πλέον κυμαίνεται στα $58,35 ανά βαρέλι. Η αύξηση της ισοτιμίας του USD και οι εκτιμήσεις για επίλυση των οικονομικών διαφορών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα άνοιξαν το δρόμο για την πτώση. Ωστόσο, δεν πρόκειται για πτώση αντίστοιχη αυτής της προηγούμενης εβδομάδας.

Θυμίζουμε ότι το brent έχασε την προηγούμενη εβδομάδα το 4,4% της αξίας του, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τον περασμένο Αύγουστο. Και, φυσικά, είχε προηγηθεί η αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού, μετά το επεισόδιο στον Περσικό Κόλπο.

Όσοι συνηθίζουν, τέλος, τις συναλλαγές με αντικείμενο το πετρέλαιο γνωρίζουν καλά πως πρέπει να στρέψουν το βλέμμα τους στον ΟΠΕΚ και στο ενδεχόμενο τα μέλη του να αποφασίσουν να μειώσουν τις εξαγωγές, προκειμένου να στηρίξουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου.