Σε χαμηλότερα επίπεδα το EUR/GBP

Αν και το EUR/GBP ακολουθούσε ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες, υπέκυψε στο νέο επίπεδο αντίστασης και πλέον κινείται κάτω από αυτό, σημειώνοντας τις χαμηλότερες τιμές των τελευταίων τριών ημερών.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος νομισμάτων βρήκε σημαντική αντίσταση πάνω από το επίπεδο του 0.8700, με αποτέλεσμα η πορεία του να αντιστραφεί και να ξεκινήσει να κινείται χαμηλότερα. Το σημείο καμπής για το EUR/GBP ήταν το 0.8725, το οποίο αποτέλεσε το υψηλότερο σημείο της ισοτιμίας του για αρκετούς μήνες. Ωστόσο, οι πιέσεις έφεραν σήμερα το πρωί το ζεύγος στο 0.8645 και πλέον το έχουν αποκλείσει στη γειτονιά του 0.8665 με 0.8670.

Πολλοί από τους επενδυτές που πραγματοποιούν συναλλαγές στην αγορά του forex, μάλιστα, πίστεψαν χθες πως το ζεύγος θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, βασιζόμενοι στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Πρόκειται για τα αποτελέσματα του Ινστιτούτου IFO, τα οποία αφορούν στο κλίμα των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Ωστόσο, η ορμή που απέκτησε το ζεύγος εξαντλήθηκε σύντομα, εξαιτίας των πιέσεων που έφεραν τα σημεία καμπής δύο άλλων ζευγών: των GBP/USD και EUR/USD.

Το οικονομικό ημερολόγιο, τέλος, είναι άδειο για τις επόμενες ώρες, γεγονός που σημαίνει πως δύσκολα θα ανατραπεί η τωρινή εικόνα της πορείας του ζεύγους. Ωστόσο, τυχόν νέα και εξελίξεις που αφορούν στην Deutsche Bank μπορεί να αποφέρουν κάποια κέρδη στο EUR/GBP.