Σημαντική πτώση για το USD

Τα απογοητευτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ISM (Institute of Supply Management) στις ΗΠΑ, σχετικά με τον μη κατασκευαστικό τομέα, είχαν αρνητική επίδραση στο αμερικανικό δολάριο (USD), το οποίο έχασε αρκετά από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και το έδαφος έναντι των αντίπαλων νομισμάτων στην αγορά του forex.

Το EUR/USD αύξησε σχεδόν άμεσα την ισοτιμία του πάνω από τα επίπεδα του 1.1200 και έφτασε στο 1.1263, εν αναμονή και της συνάντησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης. Παρόμοια ήταν και η πορεία του GBP/USD, του οποίου η ισοτιμία έφτασε στο 1.3444.

Από την άλλη, το USD/JPY κατρακύλησε στα επίπεδα του 101.21, βασιζόμενο και στις προσδοκίες για περισσότερες δραστικές λύσεις από την πλευρά της Τράπεζας της Ιαπωνίας. Όπως φαίνεται, μάλιστα, η πτωτική πορεία του ζεύγους έχει αρκετή ορμή, ώστε να το φέρει κάτω από τα επίπεδα του 100.00. Η πίεση των πωλητών προς το USD, τέλος, αύξησε και την ισοτιμία του AUD/USD στο 0.7689. Το δολάριο Αυστραλίας (AUD) ενισχύθηκε έναντι του αμερικανικού και οι αγορές μοιάζουν να είναι με το μέρος του, πιθανότατα ενισχύοντάς το ακόμη περισσότερο.

Προς το παρόν, τέλος, η πίεση των πωλητών προς το USD συνεχίζεται, αλλά η ορμή της πτωτικής τάσης θα κριθεί από τις οικονομικές ανακοινώσεις των επόμενων ημερών.