Σκαμπανεβάσματα για το EUR/USD

Το EUR/USD παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στις κινήσεις της ισοτιμίας του τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας διαφορετικών οικονομικών αποτελεσμάτων που ενισχύουν είτε το ευρώ (EUR) είτε το αμερικανικό δολάριο (USD).

Η αρχή έγινε την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκαν τα NFP στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί το USD. Η ισοτιμία του EUR/USD έφτασε στο ψηλότερο σημείο της ημέρας, στο 1.1252, και η πίεση προς το USD ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο.

Ωστόσο, σήμερα το USD δέχθηκε νέα ενίσχυση, με αποτέλεσμα η ισοτιμία του ζεύγους να επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα. Η ανανεωμένη πίεση των αγοραστών έριξε αρχικά το ζεύγος στα επίπεδα άνω του 1.1100 και έπειτα το έφερε στο 1.1178.

Πλέον, οι αγορές αναμένουν νέα οικονομικά αποτελέσματα από την Ευρωζώνη, προκειμένου να δουν τις επόμενες σημαντικές κινήσεις του ζεύγους. Άλλωστε, αναμένονται άμεσα τα τελικά αποτελέσματα του δείκτη PMI των οικονομιών της Ευρωζώνης, αλλά και τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής. Ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν, λοιπόν, οι επενδυτές μπορεί να επιλέξουν να ενισχύσουν το EUR ή το USD, στέλνοντας σε νέα πορεία (ανοδική ή πτωτική) την ισοτιμία του ζεύγους.