Σκαμπανεβάσματα με υψηλή μεταβλητότητα στην τιμή του Bitcoin

Το Bitcoin έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε πολλούς επενδυτές τα τελευταία 24ωρα, αφού η ισοτιμία του έχει αλλάξει πολλές φορές, με σκαμπανεβάσματα που κινούνται είτε πτωτικά είτε ανοδικά. Το μόνο σταθερό χαρακτηριστικό του κρυπτονομίσματος παραμένει η υψηλή μεταβλητότητα, η οποία προκαλεί έντονες διακυμάνσεις της τιμής στα συγκεκριμένα σκαμπανεβάσματα.

Αυτή τη στιγμή, πάντως, το Bitcoin βρίσκεται στην ισοτιμία των $9,489, ενώ μέσω μιας απόπειρας να ξεπεράσει έστω το ψυχολογικό όριο των $9,500. Αν τα καταφέρει, τότε εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσει μια νέα απόπειρα να αγγίξει το όριο των $10,000.

 Οι τελευταίες κινήσεις του Bitcoin στην αγορά forex

Την προηγούμενη εβδομάδα και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του halving, το Bitcoin κινήθηκε ανοδικά για τέσσερις συνεχόμενες ημέρες. Αποτέλεσμα ήταν να ξεπεράσει τα επίπεδα των προηγούμενων ημερών και να κινηθεί έως και στα επίπεδα των $9,788 την Τρίτη, πολύ κοντά στο ψυχολογικό όριο των $10,000. Ωστόσο, η Τετάρτη έφερε μια τεράστια πτώση στην ισοτιμία του, η οποία το έριξε στα επίπεδα των $9,100.

Η ζημία που προκλήθηκε από αυτή την απότομη πτώση ανακόπηκε την επόμενη ημέρα, όταν το Bitcoin ξεκίνησε και πάλι να κινείται ανοδικά. Αρχικά, επέστρεψε σε επίπεδα άνω των $9,250 και σταδιακά πλησίασε στο όριο των $9,500, χωρίς όμως να έχει καταφέρει ακόμη να το ξεπεράσει.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και ανεξάρτητα από το αν θα κινηθεί ανοδικά ή πτωτικά, μπορούμε να πούμε σε σχετική σιγουριά ότι οι επόμενες κινήσεις του Bitcoin θα χαρακτηρίζονται και πάλι από υψηλή μεταβλητότητα.