Σκαμπανεβάσματα σημειώνει η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού κινείται σπασμωδικά τις τελευταίες ημέρες στην αγορά του forex, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων, που δεν επιτρέπουν στην αγορά να βρει την ηρεμία της. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου, που επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από την πορεία του αμερικανικού δολαρίου (USD), σημειώνει σκαμπανεβάσματα τις τελευταίες ημέρες και έχει σταθεροποιηθεί μόνο προσωρινά εδώ και μερικές ώρες.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού προσπαθεί να διατηρηθεί στα επίπεδα των $1.980, έχοντας χάσει κάποια από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών. Η φαινομενική σταθερότητα της τιμής του πολύτιμου μετάλλου αναμένεται να διατηρηθεί λίγο ακόμα, εξαιτίας των επικείμενων αργιών στην Κίνα, η οποία αποτελεί και τον μεγαλύτερο αγοραστή χρυσού παγκοσμίως.

Τα σκαμπανεβάσματα στην τιμή του χρυσού

Η εβδομάδα ξεκίνησε αρνητικά για όσους επενδυτές στηρίζουν τον χρυσό, καθώς η αύξηση στην ισοτιμία του USD έστειλε την τιμή του στα $1.950. Το USD ενισχύθηκε σημαντικά στην αρχή της εβδομάδας, εξαιτίας της απόφασης του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την παραγωγή του πετρελαίου. Οι επενδυτές αποφάσισαν να στηρίξουν το USD, με αποτέλεσμα η τιμή του χρυσού να σημειώσει πτώση.

Λίγο αργότερα, όμως, το USD ξεκίνησε την πτωτική πορεία του, εξαιτίας των προβλέψεων για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ. Οι πιθανότητες για νέα αύξηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μειώθηκαν, με αποτέλεσμα το USD να πέσει και η τιμή του χρυσού να αυξηθεί στα $1.990.

Πλέον, όμως, η τιμή του χρυσού επέστρεψε σε πτωτική πορεία, εξαιτίας της προσπάθειας του USD να επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Η τιμή του βρήκε επίπεδο στήριξης στα $1.980 και πιθανότατα θα παραμείνει στα συγκεκριμένα επίπεδα για τις επόμενες ημέρες.