Στάση αναμονής κρατά η τιμή του Bitcoin

Πριν μερικές ημέρες, το Bitcoin έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα: εξέπληξε τους επενδυτές, πραγματοποιώντας μια μεγάλη πτώση της τιμής του στην αγορά του forex. Η νέα αυτή μεγάλη πτώση συνέβη μετά από αρκετούς μήνες αδιάφορης δράσης στην τιμή του κρυπτονομίσματος και προκάλεσε ζημίες σε πολλούς επενδυτές.

Άλλωστε, μέσα σε μερικές ώρες, η τιμή του Bitcoin έπεσε κάτω από τα επίπεδα των $25.000, χάνοντας περισσότερο από το 10% της αξίας της. Έπειτα, η τιμή του κρυπτονομίσματος σταθεροποιήθηκε κοντά στα επίπεδα των $26.000, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Οι κινήσεις του Bitcoin και οι φόβοι για νέες ζημίες

Τις τελευταίες ώρες, το Bitcoin συνεχίζει να χάνει μικρό μέρος της αξίας του, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται. Οι πιέσεις αυτές κορυφώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ανάγκασαν το κρυπτονόμισμα να σημειώσει εντυπωσιακή πτώση, αλλά πλέον φαίνεται να μην τρομάζουν τους αγοραστές. Ωστόσο, ο έλεγχος παραμένει στα χέρια των πωλητών, οι οποίοι έχουν καταφέρει να στερήσουν ένα σημαντικό κομμάτι της αξίας του Bitcoin.

Οι οικονομικοί αναλυτές, μάλιστα, φοβούνται για νέα μεγάλη πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος. Οι τεχνικές αναλύσεις δείχνουν ότι το επίπεδο αντίστασης στα $27.500 είναι πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί και πως ενδέχεται να σημειωθεί νέα πτώση, που θα φέρει την τιμή του κρυπτονομίσματος στο φάσμα των $25.100 με $17.600. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν αποκλείεται να δούμε νέες εντυπωσιακές πτώσεις της τιμής του Bitcoin, αφού τα επίπεδα στήριξης θα πέσουν πολύ χαμηλά.