Στάση αναμονής τηρεί η τιμή του χρυσού

Η τιμή του χρυσού τηρεί στάση αναμονής και δεν κινείται ανοδικά ή πτωτικά τις τελευταίες ώρες. Αυτό που περιμένουν οι αγορές και οι επενδυτές είναι οι νέες οικονομικές ανακοινώσεις των ΗΠΑ, οι οποίες θα κρίνουν την πορεία του δολαρίου (USD) και επομένως και του χρυσού.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αναμένοντας τις νέες ανακοινώσεις, που θα περιλαμβάνουν στοιχεία για τον πληθωρισμό, αλλά κυρίως για τα NFP (Nonfarm Payrolls). Ανάλογα με τις ανακοινώσεις, λοιπόν, θα κινηθεί και η τιμή του χρυσού.

Η αναμονή των επενδυτών για τις νέες ανακοινώσεις

Αυτή τη στιγμή, η τιμή του χρυσού βρίσκεται σταθερά στα επίπεδα κάτω από τα $1.940 και δεν παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις. Άλλωστε, και οι αγορές και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους μετά τη δημοσίευση των νέων ανακοινώσεων.

Οι ανακοινώσεις αυτές θα περιλαμβάνουν στοιχεία για τον πληθωρισμό και για τα NFP και είναι αρκετά σημαντικές, καθώς αναμένεται να επηρεάσουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων. Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει με τη σειρά της την πορεία του USD και κατ’ επέκταση την τιμή του χρυσού. Για αυτό το λόγο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν την ανακοίνωση των νέων αποτελεσμάτων στη διάρκεια της Παρασκευής, προκειμένου να αποφασίσουν έπειτα τις επόμενες κινήσεις τους.