Στήριξη στο 1.3850 αναζητά το GBP/USD

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικά στον οικονομικό και στον επιδημιολογικό τομέα, έχουν φέρει νέες πιέσεις στο GBP/USD, το οποίο βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα τις τελευταίες ώρες. Οι πιέσεις που δέχεται το ζεύγος οφείλονται στην άνοδο της ισοτιμίας του αμερικανικού δολαρίου (USD) και έχουν προκαλέσει πτώση, η οποία φαίνεται να σταματά κοντά στα επίπεδα του 1.3850.

Άλλωστε, οι επενδυτές αναζητούν σημείο στήριξης στο συγκεκριμένο επίπεδο, ώστε να σταματήσει η πτώση της ισοτιμίας του GBP/USD, και να επανέλθει σε υψηλά επίπεδα. Η πορεία του ζεύγους, όμως, θα κριθεί από τις εξελίξεις των επόμενων ημερών σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Υποκύπτει στις πιέσεις το GBP/USD

Το GBP/USD έχει χάσει αρκετά από τα κέρδη του τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας των πιέσεων που δέχεται η αγγλική στερλίνα (GBP). Η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί σημαντικό παράγοντα, αφού χαλά τα σχέδια της κυβέρνησης για πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα και αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία. Παράλληλα, η Τράπεζα της Αγγλίας δε μοιάζει διατεθειμένη να προχωρήσει σε γενναία μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, προκαλώντας μεγαλύτερο προβληματισμό σε όσους στηρίζουν το GBP/USD.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, από την άλλη, η οικονομική πολιτική των ΗΠΑ ήταν μέχρι στιγμής πιο επιθετική, αλλά υπάρχουν φόβοι ότι θα τραβήξει σύντομα διαφορετική πορεία. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προσανατολίζεται σε πιο σφιχτές πολιτικές, με αποτέλεσμα η στήριξη προς το USD να είναι προς το παρόν περιορισμένη. Το κλίμα αυτό είναι που δεν επιτρέπει την περαιτέρω μείωση της ισοτιμίας του GBP/USD, αφού η στήριξη προς το USD είναι προς το παρόν συγκρατημένη.