Σταθερά πάνω από το 1.3100 το GBP/USD

H αισιοδοξία για τη διαδικασία του “διαζυγίου” ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση επανήλθε αυτή την εβδομάδα και οι πιέσεις που δεχόταν στο παρελθόν η αγγλική στερλίνα (GBP) έχουν κοπάσει, με αποτέλεσμα η ισοτιμία της στην αγορά του forex να έχει επανέλθει σε υψηλότερα επίπεδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το GBP/USD, του οποίου η ισοτιμία επανήλθε πάνω από το 1.3100 και κινείται σταθερά στα ίδια επίπεδα, πάνω από το συγκεκριμένο όριο.

Συγκεκριμένα, το GBP/USD παραμένει σταθερά πάνω από το 1.3100 και πλέον κινείται κοντά στα επίπεδα του 1.3140. Και, σύμφωνα με τους αναλυτές της αγοράς, πολύ δύσκολα θα επιστρέψει σήμερα κάτω από τα συγκεκριμένα επίπεδα.

Αισιοδοξία για το Brexit και αύξηση ισοτιμίας

Παρά το γεγονός ότι η άτυπη σύνοδος στο Σάλτσμπουργκ έληξε με αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit (πιέζοντας παράλληλα την ισοτιμία του GBP), η νέα εβδομάδα φέρνει αισιοδοξία στις δύο πλευρές. Ο Dominic Raab, μάλιστα, δήλωσε την αισιοδοξία του για την επίτευξη μιας θετικής συμφωνίας εξόδου, όσο οι Εργατικοί στηρίζουν το ενδεχόμενο της διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit.

Οι απώλειες του GBP/USD, λοιπόν, εξανεμίστηκαν ήδη από την αρχή της εβδομάδας και πλέον το ζεύγος έχει αποκτήσει νέα ορμή, που το φέρνει σε υψηλότερα επίπεδα και πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1.3100. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, το GBP/USD συνάντησε αντίσταση, εξαιτίας μιας προσωρινής ενίσχυσης του αμερικανικού δολαρίου, αλλά πλέον φαίνεται πως η ισοτιμία του ζεύγους έχει σταθεροποιηθεί πάνω από το 1.3100 και πολύ δύσκολα θα επανέλθει σε χαμηλότερα επίπεδα.