Σταθερά προς τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών κινείται ο χρυσός

Η τιμή του χρυσού δέχεται έντονες πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και φαίνεται πως έχουν ενταθεί ακόμα περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας τους αναλυτές να θεωρούν σίγουρη την πτώση της στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών. Παρά τις πιέσεις, η τιμή του χρυσού έχει καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να παραμείνει κοντά στα επίπεδα των $1.700, αλλά οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση της υπάρχουσας τάσης, η οποία μπορεί να το φέρει έως και στα επίπεδα των $1.677.

Ένας από τους βασικότερους λόγους για την πτώση της τιμής του χρυσού είναι οι πιέσεις που προέρχονται από το αμερικανικό δολάριο (USD). O χρυσός, άλλωστε, ακολουθεί κατά κανόνα αντίστροφη πορεία από το USD και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ προκαλούν ακόμα περισσότερες πιέσεις, αφού ευνοούν το δολάριο.

Απαισιόδοξες οι προβλέψεις για τις επόμενες κινήσεις του χρυσού

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, οι αγορές είναι εξαιρετικά αισιόδοξες για την οικονομία των ΗΠΑ. Μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, ένα νέο σχέδιο στήριξης της κυβέρνησης που έρχεται να προστεθεί στο πρώτο και άλλες εξελίξεις έχουν ενδυναμώσει το USD, το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει έδαφος έναντι και των αντίπαλων νομισμάτων του και του χρυσού.

Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές, η αισιοδοξία για την αμερικανική οικονομία θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες και, σε συνδυασμό με την απαισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η οποία επίσης ευνοεί το USD, ως επένδυση χαμηλού ρίσκου, θα αποφέρει νέες πιέσεις στην τιμή του χρυσού, η οποία πιθανότατα θα βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.