Σταθερά στα επίπεδα του 1.2400 παραμένει το GBP/USD

Τις τελευταίες ώρες, η αγορά του forex τηρεί μια γενικότερη στάση αναμονής, καθώς αναμένονται νέα οικονομικά αποτελέσματα που θα επηρεάσουν την πορεία των βασικών ζευγών νομισμάτων και την ίδια ακριβώς στάση ακολουθεί και το GBP/USD, το οποίο παραμένει στα επίπεδα του 1.2400. Οι αγοραστές παίρνουν μια ανάσα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους, και η ανοδική πορεία του ζεύγους παγώνει προσωρινά.

Οι επενδυτές, άλλωστε, έχουν πολλά να λάβουν υπόψη τους. Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο αναμένονται νέα οικονομικά αποτελέσματα που θα παίξουν το ρόλο τους στην πορεία του ζεύγους, ενώ παράλληλα τηρείται στάση αναμονής για την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, αλλά και για το άνοιγμα των κινεζικών αγορών, μετά την αργία της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η αναμονή για τις εξελίξεις στο GBP/USD

Τις προηγούμενες ώρες, το GBP/USD κινήθηκε ανοδικά, χάρη στην στήριξη των αγοραστών, οι οποίοι βρήκαν την ευκαιρία να ενισχύσουν την τιμή του ζεύγους. Πλέον, όμως, η ισοτιμία του κινείται σταθερά στα επίπεδα του 1.2400 και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές θα περιμένουν μια νέα σειρά ανακοινώσεων για την αγγλική οικονομία, ενώ παράλληλα έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στις πολιτικές εξελίξεις, που για μια ακόμα φορά αποτελούν πηγή αβεβαιότητας. Παράλληλα, θα έχουν το νου τους και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου αναμένονται ανακοινώσεις για το ΑΕΠ του τέταρτου τριμήνου του 2022 από τις ΗΠΑ. Τέλος, οι επενδυτές θα περιμένουν και το άνοιγμα των κινεζικών αγορών, μετά τις αργίες της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.