Σταθερά στα 1.3900 παραμένει το GBP/USD

Μετά από μια σταθερή άνοδο τις τελευταίες ημέρες, η ισοτιμία του GBP/USD παραμένει πλέον σταθερή στα επίπεδα των 1.3900 και οι επενδυτές αναμένουν νέες εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν. Το GBP/USD εκμεταλλεύτηκε την ορμή που απέκτησε τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας της διάθεσης των επενδυτών να ρισκάρουν περισσότερο, και έφτασε σε υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, προς το παρόν δε μοιάζει διατεθειμένο να κινηθεί πιο ψηλά.

Οι προθέσεις του ζεύγους θα φανούν σύντομα, όμως, αφού οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των διαθέσεων της Τράπεζας της Αγγλίας, όσον αφορά σε μελλοντικές παρεμβάσεις στα επιτόκια, αλλά και την ανακοίνωση των εργοστασιακών παραγγελιών των ΗΠΑ.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

Το GBP/USD βρίσκεται σήμερα στα επίπεδα των 1.3900, λίγο υψηλότερα από χθες, αλλά η ισοτιμία του παραμένει σταθερή. Παρά την απουσία σημαντικών εξελίξεων, οι επενδυτές προτίμησαν να στηρίξουν την αγγλική στερλίνα (GBP) έναντι του αμερικανικού δολαρίου (USD), εξαιτίας του γεγονότος ότι η μείωση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας συνεχίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, η Ε.Ε. πάγωσε προσωρινά τις νομικές δράσεις της εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν σε μικρή άνοδο της ισοτιμίας του ζεύγους, αλλά οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αναμένουν περισσότερα στοιχεία, ώστε να αποφασίσουν προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούν.