Σταθερά ψηλότερα το GBP/USD

Παρά τις συνεχείς αβεβαιότητες για την τελική συμφωνία του Brexit, οι τελευταίες ώρες ήταν γενναιόδωρες προς το GBP/USD, αφού η ισοτιμία του ζεύγους παρουσίασε μια εντυπωσιακή άνοδο και πλέον παραμένει σταθερό σε υψηλότερα επίπεδα.

Αναλυτικότερα, το ζεύγος ξεκίνησε μια κούρσα ανόδου από το χθεσινό χαμηλότερο σημείο, στα 1.2265, και πλέον κινείται σταθερά κοντά στα επίπεδα του 1.2350. Οι επενδυτές στην αγορά του forex, μάλιστα, αποφάσισαν να στηρίξουν την αγγλική στερλίνα (GBP), παρά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι παράγοντες που οδήγησαν στην άνοδο της ισοτιμίας

Ο βασικότερος παράγοντας για την άνοδο της ισοτιμίας του GBP/USD είναι ο ίδιος που έχει προκαλέσει κάθε πτώση τις τελευταίες εβδομάδες: το Brexit. Τα νέα για τη νέα διορία που έδωσε η Ε.Ε. στον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, προκειμένου να καταλήξει σε μία νέα πρόταση (την οποία θα στηρίζει και το βρετανικό Κοινοβούλιο), προκάλεσαν την άνοδο της ισοτιμίας του ζεύγους και το οδήγησαν στα υψηλότερα επίπεδα της τρέχουσας εβδομάδας.

Παράλληλα, το ζεύγος εκμεταλλεύτηκε και την πίεση που δεχόταν το αμερικανικό δολάριο (USD), εξαιτίας κάποιων απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Έτσι, το ζεύγος πραγματοποίησε μια μεγάλη άνοδο, η οποία εξαντλήθηκε πριν το 1.2350, και πλέον κινείται σταθερά στα ίδια επίπεδα.