Σταθερή άνοδος για την ισοτιμία του EUR/USD

Το EUR/USD βρίσκεται σε σταθερή ανοδική πορεία τις τελευταίες ημέρες και έχει ήδη καταφέρει να βρίσκεται στα υψηλότερα σημεία του μήνα. Η πορεία του ζεύγους στην αγορά του forex οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πιέσεις που δέχεται το αμερικανικό δολάριο (USD). Οι πιέσεις αυτές έχουν δώσει στα αντίπαλα νομίσματα την ευκαιρία να αυξήσουν την ισοτιμία τους και το ευρώ (EUR) είναι από εκείνα που την έχουν εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο.

Χάρη στις πιέσεις που δέχεται το USD, άλλωστε, το EUR/USD κατάφερε να ξεπεράσει το επίπεδο του 1.2200 και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές κυμαίνεται κοντά στο επίπεδο του 1.2210.

Ωφελούν το EUR/USD οι πιέσεις των αγορών

Οι αγορές πιέζουν αρκετά το USD τις τελευταίες ημέρες και τα αντίπαλα νομίσματα είναι εκείνα που βγαίνουν κερδισμένα. Έτσι και το EUR έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του USD, οι οποίες οφείλονται κατά κύριο λόγο στη διάθεση των επενδυτών να προτιμήσουν συναλλαγές μεγαλύτερου ρίσκου από αυτές που προσφέρει το USD.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ισοτιμία του ζεύγους. Αν και η ημέρα ξεκίνησε θετικά για το USD, καθώς τα αμερικανικά ομόλογα άγγιξαν τα υψηλότερα επίπεδα του έτους, η τιμή τους σύντομα υποχώρησε, προκαλώντας νέες πιέσεις στο νόμισμα. Πιέσεις ήρθαν και από την πλευρά του χρηματιστηρίου, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν σε υψηλά επίπεδα, ενισχύοντας την υποχώρηση του USD.