Σταθερή παραμένει η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD βρισκόταν στα υψηλότερα σημεία της εβδομάδας πριν μερικές ώρες, αλλά πλέον η ισοτιμία του έχει υποχωρήσει λίγο χαμηλότερα και παραμένει σταθερή στα επίπεδα του 1.3150, με τους επενδυτές να αναμένουν μια σειρά από εξελίξεις, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας, η οποία ετοιμάζεται πιθανόν να ανακοινώσει τρίτη αύξηση των επιτοκίων, ενώ η πορεία του ζεύγους επηρεάζεται και από τις διαπραγματεύσεις Ουκρανών και Ρώσων.

Προς το παρόν, πάντως, το GBP/USD δε δείχνει τις προθέσεις του. Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και περιμένουν κάποια εξέλιξη που θα στείλει την ισοτιμία του ζεύγους σε χαμηλότερα ή σε υψηλότερα επίπεδα.

Στην αναμονή οι επενδυτές στο GBP/USD

Η αγγλική στερλίνα (GBP) δέχθηκε μια μικρή ενίσχυση τις τελευταίες ημέρες, κυρίως εξαιτίας των πιέσεων που παρατηρούνται στο αμερικανικό δολάριο (USD). Τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα από τις ΗΠΑ δεν ήταν αρκετά ώστε να ενισχύσουν το νόμισμα και έτσι το ζεύγος παρέμεινε σε υψηλότερα επίπεδα.

Ωστόσο, απαιτείται κάποια θετική εξέλιξη, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει το GBP/USD την ανοδική του πορεία. Και για αυτό το λόγο, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και σε αναμονή για σημαντικές ανακοινώσεις. Μια τέτοια εξέλιξη είναι η φημολογούμενη αύξηση των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας – αν, μάλιστα, συμβεί, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη προσπάθεια για την διαχείριση του πληθωρισμού.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και κάποιες επιπλέον οικονομικές ανακοινώσεις από τις ΗΠΑ, όπως τα δεδομένα για τη βιομηχανία και τις θέσεις εργασίας, οι οποίες όμως δε θα είναι σε θέση παρά να επηρεάσουν βραχυπρόθεσμα τις κινήσεις του GBP/USD.