Σταθερή παραμένει μετά το άλμα η ισοτιμία του GBP/USD

Το GBP/USD πραγματοποίησε χθες ένα άλμα στην ισοτιμία του, κερδίζοντας περίπου 100 pips, και πλέον βρίσκεται στα επίπεδα του 1.3830. Αν και προς το παρόν το ζεύγος παραμένει σταθερό, οι οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι μπορεί να ξεπεράσει το 1.3830 και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ισοτιμία του.

Αναλυτικότερα, στην αρχή της εβδομάδας, το GBP/USD πραγματοποίησε άλμα από το χαμηλότερο επίπεδο από τον προηγούμενο Φεβρουάριο και πλέον βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα της εβδομάδας. Ωστόσο, προς το παρόν η ισοτιμία του παραμένει σταθερή και οι αγοραστές δε φαίνονται ικανοί να το βοηθήσουν να κάνει νέο άλμα.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ισοτιμία του GBP/USD

Δύο από τους βασικότερους παράγοντες που έχουν επηρεάσει την πορεία του GBP/USD τις τελευταίες ημέρες αφορούν στις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρώτα απ’ όλα, τις τελευταίες ημέρες απουσίασαν εξελίξεις και πρωτοσέλιδα που σχετίζονται με το Brexit (το οποίο αποτελεί πάντα αφορμή για πίεση προς το GBP). Παράλληλα, παρά την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, τα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ακολουθούν πτωτική πορεία.

Από την άλλη, το USD δέχεται αρκετές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. Τα κρούσματα στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αυξάνονται και πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να επανέλθουν περιορισμοί στην καθημερινότητα και στην οικονομία. Σε συνδυασμό και με την προσωρινή πτώση της αξίας των αμερικανικών ομολόγων, το GBP/USD κατάφερε να κερδίσει αρκετό έδαφος. Προς το παρόν, όμως, δε φαίνεται διατεθειμένο να κινηθεί πτωτικά ή ανοδικά.