Σταθερό έναντι των αντιπάλων του το USD

Το αμερικανικό δολάριο (USD) εκμεταλλεύτηκε σήμερα την αναποφασιστικότητα των αγορών για το αν θα ενισχύσουν τα αντίπαλα νομίσματα, όπως η βρετανική στερλίνα (GBP) και το ευρώ (EUR), με αποτέλεσμα να παραμείνει σταθερό εναντίον τους. Η άρνηση του USD να παραχωρήσει κερδισμένο έδαφος είναι έκδηλη στα δύο ζεύγη, GBP/USD και EUR/USD, τα οποία σήμερα δε μοιάζουν ικανά να κερδίσουν κι άλλο έδαφος.

Αναλυτικότερα, το GBP/USD δυσκολεύτηκε αρκετά να ξεπεράσει το επίπεδο αντίστασης στο 1.2550, με αποτέλεσμα η άνοδος της ισοτιμίας του, πάνω από το 1.2600, να θεωρείται προσωρινή. Αντίστοιχα, το EUR/USD προσπαθεί και σήμερα να ξεπεράσει το όριο του 1.0700, αλλά μέχρι στιγμής αδυνατεί να τα καταφέρει και αρκείται στα επίπεδα κοντά στο 1.0690.

Το USD, μάλιστα, ξεκίνησε ιδιαίτερα θετικά την ημέρα, καθώς πίεσε σημαντικά και στις δύο περιπτώσεις. Κάποια πρώτα κέρδη, έφεραν τα δύο ζεύγη στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας, ωστόσο, σύντομα η εικόνα αναστράφηκε. Οι αγορές, όμως, παραμένουν επιφυλακτικές απέναντι σε GBP και USD, με αποτέλεσμα τα δύο ζεύγη να μην είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Βασικός λόγος για την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα GBP/USD και EUR/USD είναι οι εξελίξεις στην Ευρώπη, οι οποίες δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στις αγορές. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός άσχημου αποτελέσματος στις επερχόμενες εκλογές. Αντίστοιχα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το Brexit. Η εμπιστοσύνη των αγορών, λοιπόν, είναι δικαιολογημένα μετρημένη και τα δύο ευρωπαϊκά νομίσματα δε μοιάζουν διατεθειμένα να εκμεταλλευτούν τις εξίσου αβέβαιες πολιτικές συνθήκες που επικρατούν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.