Σταθερό κάτω από το 1.1700 το EUR/USD

Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των σχέσεων των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες χώρες (και κυρίως την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν ανησυχούν, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα τις αγορές, οι οποίες παραμένουν ψύχραιμες. Εξαιτίας αυτής της εικόνας, το EUR/USD κινείται σήμερα σταθερά στην αγορά του forex και οι επενδυτές περιμένουν ανακοινώσεις που θα επηρεάσουν τις συναλλαγές τους, εντός της ημέρας.

Αναλυτικότερα, το EUR/USD παραμένει πλέον σταθερό, λίγο κάτω από το επίπεδο του 1.1700. Η ημέρα ξεκίνησε με το ζεύγος νομισμάτων να βρίσκεται στο 1.1690 και οι κινήσεις της ισοτιμίας του δε μοιάζουν διατεθειμένες να ξεπεράσουν είτε το 1.1700 είτε το 1.1690 – όχι προς το παρόν, τουλάχιστον.

Ανακοινώσεις και συναντήσεις θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις

Τις τελευταίες ημέρες, οι αγορές έχουν συνηθίσει σε έναν πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, αλλά φαίνεται πως πλέον δε χάνουν την ψυχραιμία τους, ακόμη και όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτηρίζει την Ε.Ε. “εχθρό” της χώρας του στον εμπορικό τομέα. Οι αγορές δεν αντέδρασαν ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη δήλωση και παρέμειναν ψύχραιμες, εν όψει και της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του.

Προς το παρόν, λοιπόν, η ισοτιμία του EUR/USD παραμένει σταθερή. Στην περίπτωση που εμφανιστεί κάποια νέα τάση που την επηρεάσει, όμως, αυτή πιθανότατα θα είναι πτωτική. Άλλωστε, ο εμπορικός πόλεμος έχει συνήθως θετικές επιπτώσεις στο αμερικανικό δολάριο (USD), ενώ αναμένονται σήμερα και τα αποτελέσματα των πωλήσεων λιανικής των ΗΠΑ.

Οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις έχουν συνήθως θετικό αποτέλεσμα για την πορεία του USD, με αποτέλεσμα να αναμένεται πτώση του EUR/USD, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν είναι θετικά.