Σταθερό κοντά στο 1.170 το EUR/USD

Οι κινήσεις του EUR/USD τη Δευτέρα είναι μικρές, μετά από μία εβδομάδα συνεχόμενων πτώσεων που προηγήθηκε. Το ζεύγος (και οι επενδυτές στην αγορά του forex) παίρνουν σήμερα μερικές ανάσες, εκμεταλλευόμενοι την αργία της Δευτέρας του Πάσχα των καθολικών, και οι συναλλαγές είναι ελάχιστες.

Σήμερα, λοιπόν, το EUR/USD παρουσίασε ελάχιστη πτώση κατά 0,1% και η ισοτιμία του κινείται στα επίπεδα του 1.1165-1.1170, χωρίς να αναμένονται μεγάλες αυξομειώσεις. Εξάλλου, καμία ανακοίνωση δεν είναι προγραμματισμένη για σήμερα, όσον αφορά στα οικονομικά της Ευρωζώνης. Ωστόσο, οι επενδυτές που παραμένουν πάνω από τους υπολογιστές τους, παρά τη σημερινή αργία, μπορούν να επιστήσουν την προσοχή τους στις ΗΠΑ, από όπου αναμένεται σήμερα μια νέα οικονομική ανακοίνωση, μικρής σημασίας.

Πρόκειται για την ανακοίνωση ισορροπίας προσωπικού εισοδήματος, εξόδων και πώλησης αγαθών που αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα. Σύμφωνα, όμως, με τους οικονομικούς αναλυτές, η συγκεκριμένη ανακοίνωση λίγο μπορεί να επηρεάσει την σημερινή πορεία του EUR/USD.