Σταθερό πάνω από τα επίπεδα του 1.0000 παραμένει το EUR/USD

Το EUR/USD συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, ωστόσο, το ζεύγος έχει καταφέρει να παραμείνει σταθερά πάνω από τα επίπεδα του 1.0000. Παρά τη μικρή άνοδο που κατάφερε τις τελευταίες ώρες, το ζεύγος δε φαίνεται (τουλάχιστον προς το παρόν) διατεθειμένο να ξεπεράσει τα επίπεδα του 1.0050.

Άλλωστε, μπορεί το αμερικανικό δολάριο (USD) να δέχεται κάποιες πιέσεις, που θα μπορούσαν να ευνοήσουν την πορεία του ευρώ (EUR) εναντίον του, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Προς το παρόν, οι αγορές και οι επενδυτές αναμένουν με επιφύλαξη τις επόμενες εξελίξεις. Και αυτές αναμένεται να είναι σημαντικές.

Οι εξελίξεις που θα καθορίσουν την πορεία του ζεύγους

Αυτή τη στιγμή, η πορεία του EUR/USD επηρεάζεται αποκλειστικά από τη ζήτηση και την προσφορά που υπάρχει στις αγορές, μα και από εκτιμήσεις που αφορούν στο ύψος του πληθωρισμού. Σύντομα, όμως, οι επενδυτές θα έχουν νέα στοιχεία στη διάθεσή τους, που θα μπορούν να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ουσιαστικά, αυτό που αναμένει το EUR/USD, προκειμένου να επανεκκινήσει την πορεία του (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) είναι η απόφαση των δύο κεντρικών τραπεζών, σχετικά με τα επιτόκια. Από τη μία, οι επενδυτές θεωρούν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βρίσκεται μερικές ημέρες μακριά από την ανακοίνωση νέας αύξησης, ενώ από την άλλη, το ενδιαφέρον για τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι μεγάλο. Οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση, λοιπόν, θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία του EUR/USD, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν σε αναμονή, σταθερά λίγο πάνω από τα επίπεδα του 1.0000.