Σταθερό στα επίπεδα του 1.1000 το EUR/USD

Μετά από μια ανοδική πορεία που απέφερε σημαντικά κέρδη σε όσους πραγματοποιούσαν συναλλαγές με το EUR/USD στην αγορά του forex, το ζεύγος φαίνεται καθηλωμένο στα επίπεδα του 1.1000, χωρίς να πέφτει σημαντικά, αλλά και αρνούμενο να ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Η εικόνα της αγοράς δεν επιτρέπει σημαντικές κινήσεις στο EUR/USD και το ζεύγος αποτελεί αυτή τη στιγμή μια από τις λιγότερο ενδιαφέρουσες επενδύσεις. Η τιμή του πετρελαίου, άλλωστε, δέχθηκε σήμερα ένα ακόμη πλήγμα και μειώθηκε κατά 1,5%, προκαλώντας ξανά έλλειψη εμπιστοσύνης στις αγορές. Κάθε τέτοια εξέλιξη, άλλωστε, απεικονίζει το ρίσκο που περιβάλλει τις αγορές και, εκτός των άλλων, αντικατοπτρίζεται και με μείωση της αξίας πολλών μετοχών. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχουν μειωθεί και οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ήδη από το σημερινό άνοιγμα των αγορών.

Παρά τη ρευστότητα της κατάστασης, βέβαια, το EUR/USD έχει συναντήσει υποστήριξη στα επίπεδα του 1.0990 και δε μοιάζει διατεθειμένο να κινηθεί χαμηλότερα προς το παρόν. Παράλληλα, όμως, παράγοντες όπως ο φόβος για το Brexit έχουν δημιουργήσει και ένα επίπεδα αντίστασης κοντά στο 1.1005, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή ούτε η άνοδος της τιμής του ζεύγους.