Σταθερό στα 1.3000 παραμένει το GBP/USD

Μετά από τις απώλειες των τελευταίων ημερών, το GBP/USD κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1.3000 στην αγορά του forex, εν μέσω του θετικού κλίματος που επικρατεί για τις διαπραγματεύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προς το παρόν, το ζεύγος παραμένει σταθερό στα συγκεκριμένα επίπεδα, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις επιπτώσεις της πανδημίας.

Άλλωστε, η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν ο βασικός λόγος που το GBP/USD δέχθηκε σημαντικές πιέσεις τις τελευταίες ημέρες. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το αμερικανικό δολάριο (USD) έχει πλεονέκτημα επί των βασικών αντίπαλων νομισμάτων, χάρη στην ιδιότητά του ως επένδυση χαμηλού ρίσκου.

Οι τελευταίες κινήσεις του GBP/USD

Οι τελευταίες ημέρες έφεραν μεγάλη πίεση στο GBP/USD. Η αύξηση των κρουσμάτων προσέλκυσε πολλούς επενδυτές στο USD, το οποίο αποτελεί επένδυση χαμηλού ρίσκου και προτιμάται σε περιόδους κρίσης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αγγλική στερλίνα να δεχθεί μεγάλες πιέσεις και η ισοτιμία του GBP/USD να μειωθεί.

Ωστόσο, σήμερα η εικόνα αντιστράφηκε και το GBP/USD ξεκίνησε την άνοδό του, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος. Βασικό ρόλο για τα κέρδη του ζεύγους έπαιξαν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι νέες διαπραγματεύσεις επαναφέρουν την αισιοδοξία στις αγορές για το ότι θα επιτευχθεί κάποια συμφωνία, με αποτέλεσμα το αίσθημα της αισιοδοξίας να επικρατήσει των ανησυχιών για την εξάπλωση της πανδημίας. Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι αυτό που περιμένουν τώρα όσοι έχουν επενδύσει στο GBP/USD είναι οι ανακοινώσεις της υπουργού Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου, Liz Truss, σχετικά με τις βασικές αρχές του μέλλοντος των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο πλευρές.