Σταθερό το EUR/USD παρά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών

Οι Ευρωεκλογές ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα μεταφράζονται με πολλούς τρόπους, εξαιτίας της ανόδου πολλών ευρωσκεπτιστικών και εθνικιστικών κομμάτων. Ωστόσο, το ευρώ (EUR) παραμένει σταθερό κοντά στα επίπεδα του 1.1200, καθώς πολλοί πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τα συγκεκριμένα αποτελέσματα δεν είναι απαραίτητα άσχημα για τη λειτουργία των αγορών.

Αυτή τη στιγμή, το EUR/USD κινείται κοντά στο 1.1950 και παραμένει σταθερό, χωρίς να δείχνει σημάδια πτώσης ή ανόδου. Σε αυτή την εικόνα, βέβαια, έχει παίξει ρόλο και η χαμηλή ρευστότητα της αγοράς, εξαιτίας της σημερινής αργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς επηρέασαν οι ευρωεκλογές το EUR/USD;

Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών και των εθνικιστικών κομμάτων στις χθεσινές ευρωεκλογές προετοιμάζει τους πολιτικούς αναλυτές για μια νέα Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πολλοί υποστηρίζουν ότι οι επιπτώσεις στην πορεία του EUR δε θα είναι σημαντικές. Ειδικά όσοι φοβήθηκαν πως ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να προκαλέσει πτώση στην ισοτιμία του EUR/USD έχουν πλέον ησυχάσει.

Σύμφωνα με πολλούς οικονομικούς αναλυτές, άλλωστε, η άνοδος εκείνων που θέλουν να προστατέψουν τις χώρες τους από τις εξωτερικές επιρροές δεν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη για το EUR. Το ίδιο έχει συμβεί, για παράδειγμα, στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία και τα νομίσματά τους δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά.