Στα ίδια επίπεδα παραμένουν EUR/USD και GBP/USD

Παρά το γεγονός ότι η Κίνα επέστρεψε στις αγορές, μετά την απουσία της λόγω της τραπεζικής αργίας, και η αγορά του forex απέκτησε υψηλότερη μεταβλητότητα, τα δύο βασικότερα ζεύγη νομισμάτων μοιάζουν υπνωτισμένα, καθώς παραμένουν σταθερά στα ίδια επίπεδα, ανήμπορα να ξεπεράσουν τα υπάρχοντα επίπεδα στήριξης ή αντίστασης.

Οι επενδυτές που έχουν ανοίξει θέσεις στο EUR/USD ή στο GBP/USD, λοιπόν, θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή ακόμη, προκειμένου να είναι σε θέση να αποκομίσουν κέρδη από τις συναλλαγές τους. Σήμερα, άλλωστε, είναι αργία στις ΗΠΑ (Labor Day) και οι αγορές παραμένουν επιφυλακτικές.

Επιφυλακτικές παρέμειναν, άλλωστε, και απέναντι στη σημαντικότερη ανακοίνωση της προηγούμενης εβδομάδας: την ανακοίνωση των Non Farm Payroll (Έκθεση για την μισθοδοσία εκτός γεωργικού τομέα) των ΗΠΑ, η οποία σημείωσε αρκετό ενδιαφέρον, εν όψει και της λήψης απόφασης της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας για αύξηση των επιτοκίων. Η συγκεκριμένη έκθεση, μάλιστα, δεν έδειξε αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά αύξηση των μισθών – από εκεί και πέρα, όμως, έδωσε ελάχιστα στοιχεία για την επικείμενη απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Το EUR/USD, λοιπόν, παραμένει σταθερό στα επίπεδα του 1.1050-1.1100 και δε μοιάζει πρόθυμο να τα ξεπεράσει, προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το ζεύγος, μάλιστα, κατόρθωσε να αντισταθεί στις πιέσεις που δεχόταν, εν αναμονή της ανακοίνωσης των NFP.

To ίδιο συμβαίνει και με το GBP/USD, το οποίο παραμένει στα επίπεδα του 1.5200. Έχοντας ξεπεράσει το χαμηλό του περασμένου Ιουνίου (στο 1.5168), το ζεύγος βρίσκεται σταθερό και δε δείχνει προθέσεις σημαντικής ανόδου ή πτώσης.

Η ίδια κατάσταση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ενώ και το αυριανό άνοιγμα των αγορών των ΗΠΑ δεν προβλέπεται να φέρει σημαντικές αλλαγές. Αυτές αναμένεται να έρθουν με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, σχετικά με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων. Έως τότε, οι αγορές πιθανότατα θα παραμείνουν επιφυλακτικές απέναντι στα δύο ζεύγη.