Στα επίπεδα του 1.1320 το EUR/USD

Η σημερινή πορεία του EUR/USD ξεκίνησε ιδιαίτερα θετικά, καθώς απέκτησε ορμή από νωρίς και κατόρθωσε να φέρει την ισοτιμία του ζεύγους στα επίπεδα του 1.1350. Το EUR/USD παρουσίασε υψηλά ακόμη και πάνω από τα παραπάνω επίπεδα, αλλά σύντομα η ορμή του εξαφανίστηκε και οι αγορές προχώρησαν σε διορθωτικές κινήσεις, φέρνοντας την ισοτιμία σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικά με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, το EUR/USD έφτασε σε χαμηλότερα επίπεδα και κινούνταν ανάμεσα στο 1.1320 και 1.1325. Στην πτώση της ισοτιμίας του έπαιξαν ρόλο και τα κέρδη που εξασφάλισαν με το άνοιγμά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Εξαιτίας αυτών των κερδών, το ευρώ έχασε λίγο έδαφος έναντι του δολαρίου.

Από την άλλη, μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις των τελευταίων ωρών – αυτή της ΟΝΕ, σχετικά με το ισοζύγιο πληρωμών – δεν κατόρθωσε να δώσει νέα ορμή στο ευρώ. Αν και τα αποτελέσματα για τον Φεβρουάριο ήταν άκρως θετικά (παρουσιάζοντας πλεόνασμα 11,1 δις ευρώ, έναντι των 8,3 δις του Ιανουαρίου), οι αγορές φάνηκαν να αδιαφορούν και η ισοτιμία του EUR/USD δεν επηρεάστηκε.

Επιρροή στην πορεία του ζεύγους, από την άλλη, αναμένεται να έχει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας ZEW στη Γερμανία. Πρόκειται για την έρευνα που περιλαμβάνει την άποψη και τις προβλέψεις οικονομολόγων και άλλων επαγγελματιών για την οικονομική κατάσταση των επόμενων έξι μηνών. Παράλληλα, αναμένεται και η ανακοίνωση του αριθμού νέων οικοδομικών αδειών στις ΗΠΑ, αλλά οι ειδικοί δεν αναμένουν να επηρεάσει ιδιαίτερα την πορεία του ζεύγους.